Értékes sportszponzoráció

A Penny Market Magyarország tavaly augusztus óta a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó csapatának exkluzív partnere. A partneri megállapodás a Lagardere Sports Hungary közreműködésével jött létre. A klub sportmarketing ügynöksége és az Aréna üzemeltetéséért felelős francia multinacionális cég leányvállalatának elsődleges feladata a labdarúgó csapat és a Groupama Aréna piaci alapokon való működtetése, az Aréna vállalati és egész-stadionos eseményekkel való megtöltése, valamint az ezekre történő VIP jegyértékesítés.

A Lagardere csoport nemzetközi sportszakmai tapasztalatának sikeres hazai alkalmazását mutatja az Aréna névadó szponzori megállapodása a Groupama Biztosítóval, a Fradi főtámogatói megállapodása a Magyar Telekommal, a Pepsivel és Dreher sörgyárral kötött beszállítói megállapodás, illetve a frissen bejelentett együttműködés is a Penny Market diszkontlánccal.

A szponzorációs megállapodásokkal a Lagardere és a Fradi partnerei olyan egyedülálló és komplex előnyöket élvezhetnek, mellyel más reklámhordozók nehezen szállhatnak versenybe. A szponzorációért cserébe a vállalatok közvetlen, rendszeres és többcsatornás hozzáférést kapnak a Fradi szurkolók immár 1,7 milliós táborához: a mérkőzésenkénti több százezres, így szezononként pedig több milliós televíziós nézettség mellett, a klubot támogató vállalatok nevével és logójával a Fradi online felületeinek népes, szintén több milliós látogató közönsége is rendszeresen találkozik.

Stat_1.png
Stat_2.png

 

A szponzorok a kivételes médiamegjelenésen és az átlagos márkakötődésnél jóval magasabb kötődéssel rendelkező célközönség elérése mellett, olyan Magyarországon egyedülálló lehetőségeket is kapnak, melyekkel támogatásuk direkt megtérülésre is váltható: ezt példázza a Penny Market és a Telekom kezdeményezése is. A Penny Market vásárlásösztönzésének keretében a szurkolók vásárlásaik után a Penny Market Családi Szektorba juthatnak belépőkhöz. A Telekom pedig létrehozta a Fradi Sas díjcsomagot, amelyet megvásárolva a szurkolók ingyenesen telefonálhatnak a többi fradistával.

IMG.jpg

 

Ezek a megállapodások jól mutatják tehát, hogy a sportszponzoráció jóval több, mint a hagyományos logókihelyezés a stadion reklámtábláira: támogatásukért cserébe a vállalatok általános és célcsoportokra is bontható kimagasló elérésre, és azonnal aktiválható monetizációra is számíthatnak.