Értékes sportszponzoráció

A Penny Market a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó csapatának új exkluzív partnere.

A Groupama Arénában ünnepélyesen bejelentett partneri megállapodás a Lagardere Sports Hungary közreműködésével jött létre. A klub sportmarketing ügynöksége és az Aréna üzemeltetéséért felelős francia multinacionális cég leányvállalatának elsődleges feladata a labdarúgó csapat és a Groupama Aréna piaci alapokon való működtetése, az Aréna vállalati és egész-stadionos eseményekkel való megtöltése, valamint az ezekre történő VIP jegyértékesítés.

Az idén augusztusban éppen három éves magyarországi működéssel büszkélkedő Lagardere csoport nemzetközi sportszakmai tapasztalatának sikeres hazai alkalmazását mutatja az Aréna névadó szponzori megállapodása a Groupama Biztosítóval, a Fradi főtámogatói megállapodása a Magyar Telekommal, a Pepsivel és Dreher sörgyárral kötött beszállítói megállapodás, illetve a frissen bejelentett együttműködés is a Penny Market diszkontlánccal.

A szponzorációs megállapodásokkal a Lagardere és a Fradi partnerei olyan egyedülálló és komplex előnyöket élvezhetnek, mellyel más reklámhordozók nehezen szállhatnak versenybe. A szponzorációért cserébe a vállalatok közvetlen, rendszeres és többcsatornás hozzáférést kapnak a Fradi szurkolók immár 1,7 milliós táborához: a mérkőzésenkénti több százezres, így szezononként pedig több milliós televíziós nézettség mellett, a klubot támogató vállalatok nevével és logójával a Fradi online felületeinek népes, szintén több milliós látogató közönsége is rendszeresen találkozik.

 

A szponzorok a kivételes médiamegjelenésen és az átlagos márkakötődésnél jóval magasabb kötődéssel rendelkező célközönség elérése mellett, olyan Magyarországon egyedülálló lehetőségeket is kapnak, melyekkel támogatásuk direkt megtérülésre is váltható: ezt példázza a Penny Market és a Telekom kezdeményezése is. A Penny Market vásárlásösztönzésének keretében a szurkolók vásárlásaik után a Penny Market Családi Szektorba juthatnak belépőkhöz. A Telekom pedig létrehozta a Fradi Sas díjcsomagot, amelyet megvásárolva a szurkolók ingyenesen telefonálhatnak a többi fradistával.

groupama.jpg

 

Ezek a megállapodások jól mutatják tehát, hogy a sportszponzoráció jóval több, mint a hagyományos logókihelyezés a stadion reklámtábláira: támogatásukért cserébe a vállalatok általános és célcsoportokra is bontható kimagasló elérésre, és azonnal aktiválható monetizációra is számíthatnak.