Női BL-Döntő a Groupama Arénában!

Az UEFA döntésének értelmében 2019-ben a Grouapama Aréna ad otthont a női Bajnokok Ligája döntőjének.

„Az év legnagyobb női összecsapását rendezzük meg 2019-ben a Groupama Arénában, leszámítva persze a magyar válogatott számomra oly fontos összecsapásait. A BL-döntő segítségével idehaza híveket szerzünk a női futballnak, külföldön pedig újabb rajongókat a magyar főváros számára. Az európai szövetség (UEFA) döntése nemcsak a javuló infrastrukturális helyzetünket igazolta vissza ezzel a határozatával, hanem a női labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítéseinket is elismerte, támogatta.”- nyilatkozta Csányi Sándor MLSZ elnök.

Image_1.jpg

Budapest korábban számos jelentős nemzetközi labdarúgó esemény házigazdájaként bizonyított már. 2012-ben 208 ország mintegy 1200 küldöttje ülésezett a fővárosban a 62. FIFA-kongresszuson, 2014-ben Magyarország rendezhette az U19-es férfi Európa-bajnokságot, 2016 májusában pedig az UEFA 40. Kongresszusa került megrendezésre. 

Az UEFA Női Bajnokok Ligája először a 2001/02-es szezonban tűnt fel, akkor még UEFA Women's Cup név alatt. A 2009/10-es szezontól már Bajnokok Ligája néven fut a sorozat, amelynek döntőjét első alkalommal a Santiago Bernabeu stadionjában rendezték meg. Ezt követően olyan neves stadionok, mint a Wembley vagy az Allianz Aréna adott otthont a női BL-döntő számára.

„A női BL finálé rendezési jogáért Budapesten kívül Prága, Asztana, Kaunas, Glasgow és Madrid jelentkezett előzetesen. A hivatalos pályázatokat 2017. június 6-ig lehetett benyújtani. A pályázatok elbírálása során a Groupama Arénának a kazah Asztana maradt a vetélytársa. Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Ferencváros stadionja, a Groupama Aréna adhat otthont a sorozat női döntéjének.” – nyilatkozta Igaz András, a Lagardère Sports Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

UWCL_Logo_FC_Dark_L-2012.png

„A 2019-es UEFA női BL-döntő rendezési joga a Groupama Aréna számára is óriási elismerés. Számos bajnoki, Magyar Kupa illetve válogatott mérkőzésnek otthont adva, valamint az elmúlt három évben megrendezett közel 500 nívós esemény és az idei év 2 telt házas koncertje is bizonyította már a létesítmény kiválóságát.”- nyilatkozta Siklósi Csaba, a Lagardère Sports Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.